Rondetafel: kmo's en Europese subsidies

Door Anneleen Van Bossuyt op 18 januari 2017, over deze onderwerpen: Betere regelgeving, Groei, jobs en competitiviteit, Onderzoek, KMO-beleid
Anneleen Van Bossuyt

Sinds 2014 geeft het Europese subsidieprogramma Horizon 2020 subsidies voor onderzoek en innovatie. Ook kmo’s komen in aanmerking voor steun. Eind vorig jaar werd bij een jaarlijkse analyse echter vastgesteld dat slechts enkele Vlaamse kmo’s geld ontvingen uit het specifieke kmo-instrument.

Daarom organiseer ik op 20 februari een rondetafel met betrokken kmo’s: ik wil van hen horen waarom ze al dan niet deelnemen aan het programma, wat de grootste struikelblokken zijn en waar het systeem van Europese subsidies voor verbetering vatbaar is.

Doel is om met concrete aanbevelingen te komen voor de Europese Commissie om zo Europese subsidies voor kmo’s meer toegankelijk te maken.

Leidt u een innovatieve kmo? Kwam u, al dan niet succesvol, in aanraking met Europese subsidies voor uw bedrijf? Wilt u input geven over hoe het systeem van Europese subsidies voor onderzoek en innovatie kan verbeterd worden? Schrijf u dan nu in voor de rondetafel en deel uw expertise vanuit het veld.

Schrijf u in via deze link http://bit.ly/2jTgjNE

Praktisch:

Waar? Europees Parlement, Trierstraat 3, 1050 Brussel

Wanneer? 20 februari 2017, van 9u00 tot 11u00 - ontbijt wordt voorzien

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is