VIDEO: Europese samenwerking i.f.v. gecontroleerde migratie, geen vage teksten zoals het VN-pact van Marrakesch

Door Anneleen Van Bossuyt op 11 december 2018, over deze onderwerpen: Groei, jobs en competitiviteit, Interne markt, Europees beleid, Migratie
Anneleen Van Bossuyt

Vandaag sprak Anneleen Van Bossuyt zich uit over de toekomst van Europa. Een verantwoord Europees budget, een verdieping van de interne markt en gecontroleerde Europese migratie, dat zijn de thema's die van cruciaal belang zijn de komende jaren.

"Overmorgen start een belangrijke Europese Raad met thema’s die van cruciaal belang zijn voor de toekomst van de EU.

Het MFK moet een reality check zijn en inzetten op de prioriteiten waar de burger wakker van ligt. Elke euro belastinggeld moet efficiënt besteed worden. Daarom vraag ik u om het Europees budget onder controle te houden. Geef het voorbeeld. Een lidstaat minder betekent een lager budget.

Ook de staat van de interne markt zal besproken worden. Als voorzitter van de bevoegde parlementaire commissie kan ik dit enkel toejuichen. Dit jaar vierden we het 25-jarig bestaan van de interne markt, maar er is nog veel werk aan de winkel. We zien meer en meer al dan niet verdoken protectionisme opduiken.

Jullie gaan het ook hebben over migratie. We hebben nood aan meer EUROPESE samenwerking, met akkoorden waarin duidelijke afspraken staan om tot een gecontroleerde migratie te kunnen komen. Geen vage teksten zoals het VN-pact van Marrakech waarmee we de controle over ons migratiebeleid uit handen geven.

Deze termijn loopt op haar laatste benen. Ik roep jullie op verantwoordelijkheid te nemen."

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is