Gloednieuw Huis van Europa kost belastingbetaler 100 miljoen euro

Door Anneleen Van Bossuyt op 5 december 2017, over deze onderwerpen: Europees beleid, Europees Parlement, Europese Commissie
Europese vlag met op de achtergrond Europees geld

Het Europees Parlement en de Europese Commissie openen volgend jaar een gloednieuw Huis van Europa op de exclusieve Boulevard Haussmann in Parijs. Kostprijs: 20 miljoen euro voor de inrichting en nog een 6,55 miljoen per jaar voor de komende twee decennia. “De verspilzucht van Europa blijft maar duren, op kosten van de belastingbetaler”, zegt Europarlementslid Anneleen Van Bossuyt. “Dit soort dure prestigeprojecten zal haar aanzien bij de burger echt niet verhogen.”

Zelfverheerlijking brengt Europa niet dichter bij burger

Uiteraard moeten we Europa dichter bij de burger brengen, vindt de N-VA. Maar dat kan het enkel doen met concreet beleid op het vlak van jobs, veiligheid en de aanpak van migratie. Niét door miljoenen te investeren in zelfverheerlijking. Wanneer de Britten binnenkort vertrekken, zal Europa het bovendien naar schatting met 12 procent minder aan inkomsten moeten doen. Maar ook dat vooruitzicht zorgt niet voor het nodige gezond verstand, getuige bijvoorbeeld de 360°-bioscoop in het nieuwe Huis van Europa.

Zotternijen blijven duren

“Dergelijke folietjes bewijzen vooral dat het Europese establishment de juiste richting kwijt is”, besluit Van Bossuyt. “Vorige week nog zette het Parlement het licht op groen voor een ‘gratis’ Interrail-pas voor 18-jarigen en werden er plannen voorgesteld om een eigen B&B uit te baten. De zotternijen waarvoor onze burgers opdraaien, blijven maar verder duren.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is