Doortastend beleid voor energie-unie nodig

Door Anneleen Van Bossuyt op 13 september 2016, over deze onderwerpen: Energie, Energie-efficiëntie, Hernieuwbare energie, Interne markt, Europees beleid, Europees Parlement
Anneleen Van Bossuyt

Een doortastend beleid, zowel voor de EU-strategie voor verwarming en koeling als voor het voorstel voor een nieuwe energiemarkt, zijn volgens Anneleen Van Bossuyt, Europees Parlementslid voor de N-VA, essentieel voor het realiseren van de Europese energie-unie.

“We moeten de energiegrenzen tussen de lidstaten verwijderen. Nu vormen regeltjes, maar ook fysieke grenzen, een struikelblok om te komen tot een efficiënte energiemarkt. Helaas roept het rapport op om Brussel de energiemix van de lidstaten te laten bepalen. Dit is uiteraard uit den boze. De markt en de lidstaten zijn het beste geschikt om dit te regelen en niet DG energy.”

De grote energiebesparingen kunnen volgens Van Bossuyt behaald worden in de sector van verwarming en koeling: “We moeten in de eerste plaats inzetten op verhoogde efficiëntie. Minder energie verbruiken door onder andere technologische toepassingen, maar ook het hergebruiken van warmte uit industriële processen zijn hiervoor interessante pistes.” 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is