Van Bossuyt betreurt gebrek aan Europese actie t.a.v. Ryanair

Door Anneleen Van Bossuyt op 4 oktober 2017, over deze onderwerpen: Consumentenbescherming, Industrie, Interne markt, Europees Parlement, Luchtvaart
Anneleen Van Bossuyt

Europarlementslid Anneleen Van Bossuyt betreurt het gebrek aan Europese actie t.a.v. Ryanair.

“Op 20 september 2016 stelde ik de Commissie reeds een vraag over klachten van klanten tegen Ryanair en over het niet naleven van de consumentenregels.  Toen ontving ik het antwoord van de Commissie diensten dat er niets aan de hand was. Op 4 juli van dit jaar vroeg ik u opnieuw om stappen te ondernemen tegen luchtvaartmaatschappijen die het haast onmogelijk maken om klacht in te dienen. Opnieuw kwam het antwoord dat de Commissie de zaak zou bekijken. Nu er duizenden consumenten getroffen worden hoop ik dat de Commissie eindelijk stappen zal ondernemen.”

Van Bossuyt benadrukt dat bedrijven de Europese regels, die trouwens al lange tijd in voege zijn, moeten respecteren. “Het is in de eerste plaats aan de lidstaten om de naleving van de regels af te dwingen, maar de Europese Commissie moet er eindelijk werk van maken om de lidstaten en maatschappijen op hun verantwoordelijkheid te wijzen”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is