Evenwicht tussen consumentenbescherming en bescherming toeristische sector

Door Anneleen Van Bossuyt op 27 oktober 2015, over deze onderwerpen: Consumentenbescherming, Europees beleid, Europees Parlement
Anneleen Van Bossuyt

Vandaag werd er in het Europees Parlement een modernisering van de wetgeving rond pakketreizen gestemd. Met deze nieuwe regels wil Europa consumenten die online reizen boeken, beter beschermen.

Anneleen Van Bossuyt, die dit dossier namens de ECR opvolgde, is tevreden dat er een evenwicht is gevonden tussen het beschermen van de rechten van de consument en die van de toeristische sectoren.

"Enerzijds worden consumenten die online boeken nu op eenzelfde niveau beschermd als diegenen die dat via een reisbureau doen. Ze genieten bescherming tegen prijsstijgingen, faillissementen van dienstenverlener(s) en onvoorziene en onvermijdelijke situaties zoals natuurrampen. Er worden ook duidelijke regels vastgelegd over het beëindigen van je contract en informatie die de handelaar aan de reiziger moet meedelen voor, tijdens en na het afsluiten van het contract. Anderzijds reguleren we de betrokken sectoren niet kapot door overbodige of slechte regelgeving."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is