Europarlementslid Van Bossuyt stelt 'Europees handboek' voor

Door Anneleen Van Bossuyt op 28 september 2015, over deze onderwerpen: Europees project
Europarlementslid Van Bossuyt stelt 'Europees handboek' voor

'Zo werkt Europa' schetst een overzicht van de achtergrond en het (huidige) beleid van de Europese Unie. Het boek is al aan zijn derde editie toe en ook deze keer was Europarlementslid Anneleen Van Bossuyt (N-VA) mede-auteur: "Ten opzichte van vijf jaar geleden is er in de EU weer zoveel veranderd dat een update echt noodzakelijk was. Dit werk moet een antwoord bieden aan iedereen die meer wil weten over de EU."

Koen Lenaerts, vicevoorzitter van het Europees Hof van Justitie, verzorgde het voorwoord bij de boekvoorstelling: "Een echte deelname van de burgers aan het democratisch bestel van de Unie vereist meer dan toegang tot documenten van de EU-instellingen. Het vooronderstelt een goede kennis van hoe Europa werkt. Dit boek biedt daar een uitstekend antwoord op."

Van Bossuyt wees in haar toelichting ook op het imagoprobleem waarmee Europa kampt: "Het is belangrijk dat Europa enkel optreedt waar het een meerwaarde kan  bieden. Dat is de enige manier om de mensen te tonen dat Europa er wel degelijk toe doet."

 

'Zo werkt Europa' is uitgegeven bij INNI Publishers, telt 676 bladzijden en is verkrijgbaar in de betere boekhandel of bij www.innipublishers.com.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is